Какво означава SEO?

SEO или Search Engine Optimization се превежда от английски оптимизация на сайт за търсещите машини. Или по друг начин казано: това е комплексен процес, в който по един сайт се работи така, че да се класира максимално нагоре в Google.

Какво обхваща Оптимизацията?

Одит на сайта и Анализ на ключовите думи. Всяка оптимизация започва с това, както и с преглед на

конкуренцията. Анализът (наречен още одит) има за цел да се открият грешките в сайта, които пречат за добро индексиране от Google, и да се намери път към премахването им. Изследването и уточняването на ключовите думи е отправна точка за бъдещото SEO. На негова база и на база одита на сайта вече започва оперативната работа. А тя включва и SEO проучване на топ 3 сайтовете с най-добро класиране.

Оперативната ежемесечна работа. Тук SEO екипът работи върху имплементирането на задачите за оптимизация всяка седмица. Премахват се грешки в кода, увеличава се скоростта на сайта и бързината на зареждането му, адаптират се на под-страници, за да се харесат на търсачките, изграждат се линкове, подават се социални сигнали и др.

Отчети. Те се изготвят или на тримесечие, или в някои случай ежемесечно. Те показват свършената работа и движението нагоре на ключовите думи. Отчетите са важни както за клиента, така и за SEO екипа. Те дават насоки за адаптиране на дейностите и подобряване на процеса.

SEO поддръжка

Това обикновено е периодът след активна оптимизация. Тук SEO специалистите извършват регулярни дейности за да се стабилизират добрите позиции на сайта и да няма спадове и колебания. Често по време на поддръжката сайтовете продължават да растат в класиранията и се изкачват като page rank.

Какво означава SEO?

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *