Линкбилдинг цени

Линкбилдинг за SEO

Линкбилдинг кампании за Вашия сайт. Създаването на високо-качествени входящи линкове към сайта Ви е изключително важно в дългосрочен аспект. Това не е еднократна дейност, а продължителен процес. По време на този период, SEO екипът в течение на седмици ще генерира добро количество силни и релевантни линкове. Те ще са насочени към различни секции от Вашия сайт.

SEO и линкбилдингът

Изграждането на линковете е част от работата по оптимизацията на даден сайт. След последните ъпдейти на Google, линкбилдингът сам по-себе си не може да доведе до успешни резултати. Неговата роля е спомагателна, поддържаща, но и много важна. Правилната стратегия ще направи така, че след като приключи интензивната оптимизация на сайта, той да не се колебае в класиранията. Изграждането на нови линкове практически не трябва да спира, ако искате да виждате сайта си в топ 5 позициите на търсачките.

Изпратете запитване за изграждане на линкове тук!

Значение на външните линкове за SEO стратегията

Професионалният линкбилдинг е важна част от SEO стратегията за сайта. За търсачките почти еднаква тежест имат както съдържанието на страницата, така и броя на връзките, водещи към нея от външни уебсайтове. Качеството на препратките се определя от рейтинга на сайта, от който идва. Затова печеленето на линкове от стойностни сайтове е един от най-важните фактори в SEO оптимизацията. Входящите линкове носят допълнителна стойност за SEO. Това от своя страна влияе положително на PageRank-a на вашия сайт. Колкото по-голям рейтинг имате, толкова по-нагоре ще сте в страницата с резултатите от SEO.  Най-общо казано, колкото повече висококачествени уебсайтове се свързват с вас, толкова по-вероятно е да се класирате добре в резултатите от търсенето. Има линкове, обаче, които могат да смъкнат рейтинга на сайта ви. Затова трябва да бъдете внимателни какви връзки печелите.

Кои са качествените линкове

В алгоритъма на Google има няколко критерия за качествени линкове (линкбилдинг). Целта на търсачката е да се предотвратят всякакви опити за манипулация. Затова се поощряват връзките, получени естествено заради ценно съдържание, а не от рекламни кампании. В тази връзка, препоръчително е препратките да са от страници, чието съдържание е релевантно на Вашето, т.е. темите да са сходни или близки. Линковете от сайтове с висок домейн рейтинг и дълга история също се ползват с голям авторитет от търсачките, затова са и сред предпочитаните.

Изграждане на линкинг профил

Ползи от линк билдинг

Изграждането на положителен линкбилдинг профил има изключително важно значение както за сайта ви, така и за вашия бизнес. Това е целенасочена дейност, с ясна стратегия и тактика, които е полезно стриктно да се следват. Придобиването на качествени и стойностни препратки е непрекъснат процес, защото ако бъде занемарен веднага ще се отрази на рейтинга на страницата ви. Изисква се постоянство, време и познания, свързани с SEO оптимизация. Затова е препоръчително да се доверите на SEO специалисти от реномирана агенция, които знаят къде да фокусират усилията си, за да ви изведат на челното място в Google.

Ползи от линк билдинга

Линк билдинг е класически метод за оптимизиране на сайтовете. Изграждането на връзки е концепция, свързана с оптимизацията на OffPage и описва процеса на получаване на външни връзки, наричани още обратни. Съществуват много критерии, които трябва да се вземат предвид, за да се създадат правилните сигнали за търсачките. Необходима е професионална стратегия, за да избегнете възможни отрицателни странични ефекти за вашата платформа.

Линк билдинга като централен принцип на оптимизацията за търсачки (SEO)

С професионалното изграждане на връзки търсачките могат да получат много положителни сигнали на различни места. Ето защо изграждането на връзки е важна стъпка в създаването на положителна репутация за вашия сайт.

Работата с професионална СЕО агенция за изграждане на връзки е добър вариант, ако вашата компания няма вътрешен капацитет да се справи сама. Светът на изграждането на връзки може да бъде противоречиво място. Спам, липса на последващи действия – това са само малка част от проблемите, които могат да възникнат, ако не заложите на  професионалисти, притежаващи необходимия опит. Грешната стратегия може да причини повече вреда, отколкото полза – това не бива никога да се забравя!

Какво точно представлява линк билдинга?

Какво представлява линк билдинг

Изграждането на връзки е решаващ фактор при SEO поддръжката на всеки уебсайт. Тази техника свързва вашето онлайн присъствие с други сайтове. Това гарантира по-високо доверие в сравнение с алгоритъма за търсене и в замяна получавате ясен фактор за класиране.

Ползите от препратките към вашия уебсайт са огромни.

Най-просто казано, изграждането на връзки означава, че други уебсайтове ще създадат препратки към вашия. Търсачки като Google и Bing редовно обхождат мрежата с връзките. Те отчитат връзките на всяка страница от вашия сайт и всички връзки на другите сайтове. По този начин те определят SEO ранга на дадена платформа. Колкото по-добре вашият сайт е свързан с външни сайтове, говорим обаче за утвърдени и уважавани такива, толкова по-високо ще бъде класирането ви в търсачката.

Всяка надеждна СЕО агенция, на базата на своя професионален опит, е разработила свои методи и стратегии за изграждане на връзки – линк билдинг. Най-общо казано, можем да споменем три огромни предимства на подобна мрежа от линкове.

Сигнали за доверие – положителни сигнали до търсачките и потребителите

Когато се създават връзки към висококачествени уебсайтове във вашата индустрия, вие получавате голямо предимство в така наречените сигнали за доверие към потребителите на вашия уебсайт и търсачките.

Ако, например, магазин за електронна търговия получи външни връзки от добри източници като блогове, информационни сайтове и т.н., това бързо създава доверие и добра репутация в съзнанието на потенциалните клиенти. И така се изпращат положителни сигнали към търсачките.

Повишаване на органичното класиране

С внедряването на професионално изграждане на връзки, органичните класации се увеличават въз основа на броя на висококачествените, подходящи обратни връзки, които сочат към вашия уебсайт. Колкото по-подходящи препратки се генерират, толкова по-надежден ще изглежда уебсайтът ви в очите на Google и толкова по-високо ще бъде позициониран той ви в органичните класации.

Процесът на органично класиране се променя въз основа на текущото състояние на сайта, възрастта му, нивото на доверие или вече установеното съдържание. Както и редица други фактори на страницата и методологии за връзки.

Органичният трафик от препратки неминуемо води до повече целеви потенциални клиенти и увеличени продажби. Изграждането на връзки е невероятно ценна входяща маркетингова стратегия, от която можете да се възползвате с помощта на професионалистите, при напълно прозрачни условия и с отлична ефективност.

Трафик от препоръчани потребители

Насоченият препращащ трафик е третото ключово предимство на линк билдинга. Трафик от препоръчани потребители означава измерване на трафика, получен чрез щракване върху връзка на друг уебсайт. Всичко зависи много от това къде е връзката на вашата уеб страница, колко трафик генерира свързващият уебсайт и колко ценна и информативна е вашата публикация. Съдържанието трябва да има достатъчна стойност за потребителите, така че потенциалният клиент да отдели време да щракне върху връзката ви и да прочете какво правите или предоставяте информация на вашия личен/бизнес уебсайт.

Рефералният трафик може да се анализира в Google Analytics – тук е важно ботовете да бъдат изключени.

Сами ще се убедите, че трафикът от препоръчани потребители генерира много по-висок процент на реализация в сравнение с рекламни източници, платен обхват и трафик от социални мрежи.

Стратегия за линк билдинг – процеси и процедури

Стратегия за линк билдинг

Професионалистите могат да следват различни стъпки при изграждането на печеливша стратегия.

В първата стъпка обикновено се извършва анализ на обратната връзка за вашия уебсайт. При тази оценка съществуващите препратки се определят по отношение на тяхното качество. Процедурата за връзки с лошо качество ще бъде задължително обсъдена с вас.

В следващата стъпка се разработва стратегия за зареждане за свързани с проекта платени и притежавани медийни канали.

С помощта на изследователска стратегия се избират тематично подходящи уебсайтове. Връзката се оценява само оптимално за тематично подходящи страници.

Тук фокусът е върху изграждането на обратна връзка. В зависимост от стратегическата концепция, се осъществява връзка специални портали и разпространението на вашето съдържание ва тях.

В този контекст, когато се планира линк билдинг, е задължително да се определи конкретен медиен бюджет

Причината външните връзки да са толкова важни е, че са доста трудни за изграждане. Линк билдингът е специфична техническа и ресурсоемка маркетингова стратегия. За сравнение – оптимизацията на страницата, като например технически корекции на SEO, може да бъде анализирана и приложена относително бързо. Но с външните препратки към вашия уебсайт нещата са по-сложни. Ето защо повечето собственици на онлайн магазини и сайтове за продажба на продукти и услуги предпочитат да се доверят на доказани специалисти в областта.

По този начин те си гарантират успешна линк билдинг стратегия, помощ по отношение на всичко, свързано с оптимизацията на платформата, както и никаква загуба на време, тъй като специалистите ще свършат всичко вместо тях!

Същност на линкбилдинга Линкбилдингът е продължителен процес, който има спомагателна роля и е съществена част от добрата оптимизация. За постигане на оптимални резултати е нужно линкбилдингът да е непрекъснат процес, чрез който винаги се генерират нови качествени линкове към Вашия сайт. Това ще гарантира Вашето място в топ позициите на търсачките. 
Важността на ликбилдига за SEO оптимизацията Линкбилдингът е неразделна част от SEO оптимизацията. Съдържанието и броя на връзките имат еднаква тежест за търсачките. Най-важен аспект на професионалния линкбилдинг е генерирането на качествени линкове. Качеството на препратките се определя от рейтинга на сайта, от който идва.
Ползи от линкбилдинга Подобрено органично класиране в търсачките. Повишен трафик от препоръчани потребители. Повишен авторитет на домейна. Помага за разпознаваемостта на марката. 
Изграждане на стратегия за линкбилдингИзграждането на линкбилдинг стратегия си състои от няколко стъпки. На първо място се извършва анализ за обратната връзка за съответния уебсайт. Съществуващите препратки се определят по отношение на тяхното качество. На база на получената информация се изгражда линбилдинг стратегия. Избират тематично подходящи уебсайтове за осъществяване на стратегията. 

Често задавани въпроси

Защо да инвестирам в линкбилдинг за моя сайт?

Линкбилдингът е неразделна част от SEO оптимизацията и не трябва да бъде подценяван. Генерирането на качествени препратки към Вашия сайт има съществено отражение върху видимост, авторитет и неговото класиране.

Защо е важно линковете използвани за линкбилдинг да бъдат качествени?

Качеството на препратките е един от най-важните критерии за успешен линкбилдинг. То се определя от рейтинга на сайта, от който идват. Влияе положително на авторитета на вашия сайт и осигурява класиране на по-горни позиции в страницата с резултатите от търсенето.

Защо е важно линковете използвани за линкбилдинг да бъдат качествени?

Има редица причини, които оправдават нуждата от реномирана агенция, за изграждане и изпълнение на линкбилдинг стратегия. На първо място е опита. Агенциите занимаващи се с линкбилдиг имат ценен опит и познания. Те прилагат най-актуалните практики. Възползвайки се от услугите на реномирана агенция Вие ще избегнете наказания от търсачките от неетични или спам практики свързани с линкбилдинга.

push-to-call